Намери ни
To Top

Десислава Ангелова и Емил Нейков ще представят България на Евро 2024 в Сегед

Десислава Ангелова и Емил Нейков ще представят България на Европейското първенство по гребане за мъже и жени в Сегед (Унгария) от 25 до 28 април.

Десислава Ангелова, който през миналата година стана 5-а на световното първенство и спечели квота за участие на Олимпийските игри в Париж 2024, ще гребе на скиф.

Общо 10 състезателки ще участват на Евро 2024 в Сегед като най-изявените от тях са Александра Фьорстер (Германия), Аурелия-Максима Катарина Янцен (Швейцария), Йована Арсич (Сърбия) и Виктория Сенкуте (Литва), както и двукратната световна шампионка за девойки до 23 години Андрада-Мария Морошану (Румъния).

Ангелова има отличен шанс да гребе на финал и да се бори за медал.


Емил Нейков, който през 2023 година стана бронзов медалист на скиф Световното първенство за младежи до 23 години в Пловдив, ще гребе отново в любимата си дисциплина.

19 състезатели ще спорят за медалите на скиф при мъжете.

Сред тях са олимпийският шампион от Токио 2020 Стефанос Дускос (Гърция), световният шампион от 2023 година Оливер Цайдлер (Германия), олимпийският вицешампион на скиф от Рио 2016 Дамир Мартин (Хърватия), Свери Нилсен (Дания), Джордж Бърн (Великобритания), олимпийският шампион на двойка скул – лека категория от Токио 2020 Пол О’Донован (Ирландия).

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Спорт