Намери ни
To Top

Новак Джокович се отказа от участие на „Мастърс“-а в Мадрид

Световният номер 1 Новак Джокович е взел решение да се оттегли от участие на “Мастърс”-а в Мадрид, който започва следващата седмица. На мястото на великия сърбин в основната схема директно ще влезе 19-годишният французин Люка ван Аш.

Ноле ще разчита само на “Мастърс”-а в Рим като подготовка за основната му цел на клей – “Ролан Гарос”. Отказването му от испанската столица пък означава, че Яник Синер за първи път в кариерата си ще е водач на схема на “Мастърс”, а Григор Димитров ще е номер 9.


През 2022 година Джокович участва в Рим отново без спечелена титла дотогава през сезона, но все пак триумфира именно в италианската столица, а впоследствие спечели още “Уимбълдън” и Финалите на АТР. Въпреки това по високите му стандарти годината не се оказа особено успешна, независимо от големите титли.

Джокович е участвал само в едно от последните четири (включително предстоящото) издания на “Мастърс”-а в Мадрид. Всеизвестно е, че условията там (на 700 метра надморска височина) са тотално различни от тези в Рим и в Париж.

Карлос Алкарас, който пропусна поради контузия тазседмичния турнир в Барселона, също не е сигурен в участието си в Мадрид все още.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Тенис