Намери ни
To Top

Световният шампион по BJJ Кайнан Дуарте със специално интервю за Sportal.bg

Трикратният световен шампион по бразилско жиу-жицу на ниво черни колани на IBJJF и двукратен световен шампион по събмишън граплинг на ADCC Кайнан Дуарте даде специално интервю зa sportal.bg.

26-годишният боец сподели очакванията си за предстоящия междуанроден спортен лагер в Созополо, който ще се проведе между 19-и и 23-и юни.


Дуарте ще бъде един от звездните инструктори по време на събитието и ще предава знанията си на любители и състезатели по BJJ, граплинг, борба, джудо и самбо.

“Бях поканен от Александър да преподавам на лагер в България от 19-и юни до 23-и юни.  Той се свърза с мениджъра ми и когато разбрах за предложението си казах “Защо не?”. Никога не съм бил в България, но знам много добри неща за страната. Мой приятел, Фелипе Пена, също ще участва в този лагер, което е невероятно. Аз ще водя тренировки с кимоно и без кимоно. С Пена винаги се борим по време на лагерите и хората могат да ни видят как тренираме заедно. Никога не се борим на официален турнир, но на тепиха в залата ще могат да ни видят един срещу друг. Ще бъде забавно!”, заяви бразилецът.

Кайнан Дуарте е част от състезателния отбор на един от най-елитните клубове по бразилско жиу-жицу в света – “Атос”. Базираният в Сан Диего, Калифорния отбор е създал шампиони като Кейд и Тай Рутоло, Анди Мурасаки, Джош Хингър и други. Главен треньор и основател на  “Атос” е петкратният световен шампион по BJJ за черни колани и шесткратен световен шампион на ADCC Андре Галвао.

“Треньорът ми в Бразилия направи връзката с Андре Галвао. Когато пристигнах в Сан Диего, бях супер развълнуван. Все едно бях в Дисниленд! Тук има много добри спортисти, от които можеш да се учиш всеки ден. Не можех да говоря английски, но бях много ентусиазиран и само след няколко месеца вече се чувствах у дома си. Бог ме благослови да бъда тук. Андре Галвао е постигнал всичко, което можеш да си представиш в света на жиу-жицу. Тук има много хора с една и съща цел. Не става въпрос само за техники, или само за добри тренировки, но е важно и много хора с еднакво виждане да бъдат на едно място, защото така стават по-силни”, разказва състезателят в тежка категория.

Вижте цялото интервю с Дуарте, в което той споделя съвети и насоки за начинаещите бойци и разказва за своя път към върха:

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Бойни Спортове


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558