Намери ни
To Top

Братоеви продължават в Дея при Кадеду, Учиков слага край на кариерата си

Носителят на Купата на България по волейбол при мъжете Дея спорт ще запази основния си състав за следващия сезон.

Това разкри собственикът на клуба Ад-р Александър Маджуров.

Тимът ще бъде воден отново от Франческо Кадеду. Италианецът получава кредит на довери въпреки аматьорския си начин, по който остана, без право да стои на скамейката до Нова година заради неподновен навреме треньорски лиценз.


Ядрото на отбора, донесъл първа купа в историята на Дея, ще направи нов опит за атака на шампионската титла. Близнаците Георги и Валентин Братоеви твърдо ще бъдат част от отбора и през новия сезон. Заедно с тях остават други двама опитни волейболисти – центровете Николай Николов и Теодор Тодоров.

Сигурни за Бургас са още Милослав Димов и Димитър Василев. Предстоят преговори с Мартин Иванов.

Твърдо напуска Стефан Чавдаров.

Другата голяма новина от клуба е отказването на Николай Учиков. Диагоналът приключва кариерата си и ще бъде заменен от чужденец.

Селекцията основно ще бъде основно ще бъде изградено от играчи извън страната. Ще бъде привлечен и посрещач от чужбина, вероятно такъв ще има и на позиция централен блокировач.

голямата въпросителна пред клуба е къде ще бъдат играни мачовете от новия сезон.

Зала “Младост” затвори за ремонт и сега се чака резолюция на кмета на Бургас Димитър Николов. Не е малка вероятността “Арена Бургас” да приеме официалните срещи на тима, а може би и тези на Нефтохимик.

“Тема Спорт”

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto

Ощр от категория Волейбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558