Намери ни
To Top

Късен гол попари надеждите на Лацио за място в ШЛ

Отборите на Монца и Лацио завършиха наравно 2:2 на „Ю-Пауър Стейдиъм“ в зрелищен и драматичен двубой от 35-ия кръг на Серия „А“. Брианцолите останаха без успех в последните си шест мача, но спряха поредицата на своя противник от четири победи във всички турнири.

Мачът започна отлично за „орлите“, които поведоха още в 11-ата минута. Тогава Микеле Ди Грегорио изби удар по земя на Даичи Камада в напречната греда, но Чиро Имобиле беше точен от добавка.


В 32-рата минута се стигна до любопитна ситуация, тъй като наставник Игор Тудор реши да смени Матия Дзакани, защото крилото играеше твърде опасно дори и с получен жълт картон. При излизането си от терена играчът отказа да погледне и да се здрависа със своя треньор  , което още повече ядоса младия специалист.

Така се стигна до 72-рата минута, когато Христос Мандас отрази удар с глава на Матео Песина, но Милан Джурич изравни резултата със своята добавка. В 83-тата минута обаче резервата Джулио Донати сбърка грубо при опит за свой пас и така влезлият от пейката Матиас Весино изпревари Ди Грегорио за топката и я прати покрай вратаря, с което върна аванса на римляните. Това обаче не беше всичко, защото в добавеното време на срещата Песина центрира към Джурич, който отново възстанови равенството с удара си с глава. Така за първи път в своята кариера опитният нападател отбеляза два гола в рамките на един мач в Серия „А“.

Така Лацио пропусна възможността да се приближи само на една точка от зона „Шампионска лига“ и петия Рома, като вместо това остава на седмата позиция в класирането с 56 пункта. Монца пък е на 11-ото място с 45 точки в актива си.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558