Намери ни
To Top

Първо да се разберем. Няма да коментирам какво е казал президентът Радев. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев след края на водосвета на бойните знамена пред Паметника на Незнайния воин в София.

„Много малко са страните в ЕС и НАТО, които са с над 2% (от БВП – бел.


ред.) за отбрана. Ние се доближаваме, наваксваме изоставането, защото всички казват, че има изоставане във въоръжаването на българската армия. Опитваме са да наваксаме и това“, заяви той.

„Основната ни задача са честни и прозрачни избори и работим с ЦИК синхронизирано в тази посока. Всяка седмица събирам отговорните министри за изборите и получавам от тях информация. Към момента се справяме със сроковете, макар и да са съкратени“, обясни той.

На въпроса дали е било правилно решението тази година да няма парад за 6 май заради припокриването с Великденските празници, той отговори, че трябва да бъде попитан министърът на отбраната. „Смятам, че е сериозен доводът. Имаше и 3 изтребителя, така че всички видяхте колко са добри българските пилоти“, посочи премиерът.

„Ще направим всичко възможно да няма практики, които да пречат на честността на изборите. Всичко което по закон ми е вменено, ще бъде направено, бъдете сигурни“, увери той.

По отношение на казуса с детската болница „Мама и аз“ Главчев обясни: „Сигналът ще бъде подаден утре и то не само до ДАНС, а и до прокуратурата. Очаквам доклад и от Министерство на здравеопазването“.

„Имам висок респект към българските медици, всички в сектора. Нямам никакво съмнение, че в болницата в Плевен се изпълняват най-високите професионални стандарти. А какво ще излезе от сигналите, нека да изчакаме“, уточни той.

Главчев подчерта, че решението на Министерски съвет за частната детска болница е било взето абсолютно законосъобразно и той няма притеснения за това. „Само че в обществото излязоха факти, които нямаше откъде да ги знаем и веднага реагирахме“, допълни той. 

Ощр от категория
Notice: Undefined offset: 0 in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/single.php on line 467

Notice: Trying to get property of non-object in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/single.php on line 467


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558