Намери ни
To Top

Монтоя: Макс ще е глупак, ако напусне Ред Бул

Бившият пилот във Формула 1 Хуан Пабло Монтоя коментира спекулациите, че Макс Верстапен може да си тръгне от Ред Бул в края на годината и заяви, че това би било глупав ход от страна на трикратния световен шампион.

Договорът на нидерландеца с „биковете“ е до края на 2028 година, но с оглед всички драми в Ред Бул от началото на година се заговори усилено, че той може да си тръгне от Милтън Кийнс. Тези спекулации бяха засилен неколкократно и от ръководителя на Мерцедес Тото Волф, който не един и два пъти се изказа ласкаво по адрес на Верстапен и дори се появи информация, че „сребърните стрели“ са готови да предложат по 150 милиона годишно на трикратния шампион.

Според Монтоя обаче подобен ход ще бъде глупав от страна на Верстапен, най-вече заради разликата в представянето на двата тима в последните години.


По думите на колумбиеца предимството на Ред Бул ще се запази и догодина, а новите правила, които ще влязат в сила през сезон 2026 крият големи неизвестни.

„Наистина не виждам как Макс ще си тръгне, би било глупаво. Макс вече кара хората да говорят, че ще си тръгне, но аз се питам защо би го направил, след като печели всичко. Освен, ако не си там за грешните причини, ти ще си тръгнеш, но ако си там за правилните причини, ще бъде лудо да си тръгнеш.

„Може би Йос е ядосан и иска да отблъсне Макс, възможно е, но честно, той се намирал в правилната ситуация в момента и ще е лудост да си тръгне. С мен беше същото, аз се поставих в ситуация, която мислех, че ми е нужна, за да съм щастлив и се радвам с решенията, които взех.

„Не мисля, че Ред Бул ще се провалят в създаването на собствен двигател. В крайна сметка има работя, която трябва да бъде свършена за 2026 година и те наемат правилните хора за целта“, заяви Монтоя.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558