Намери ни
To Top

Да загубиш служебно за втори път заради един и същи играч…

Екваториална Гвинея загуби служебно първите си две квалификационни срещи за Световното първенство през 2026 година, след като Дисциплинарната комисия на ФИФА постанови, че бившият юношески национал на Испания Емилио Нсуе играе неправомерно за отбора.

34-годишният футболист вкара победния гол и в двата мача срещу Намибия и Либерия през ноември миналата година. Нсуе, който завърши като водещ голмайстор на финалите на Купата на Африканските нации в Кот д’Ивоар по-рано тази година, също беше наказан за шест месеца от международния футбол, потвърди ФИФА в изявление.

Това е повторен случай, след като Екваториална Гвинея също трябваше да загуби два мача в квалификациите за Световното първенство през 2014 година.


заради пускането на същия играч Нсуе.

Екваториална Гвинея победи Либерия и Намибия с по 1:0 в първите си две квалификации за 2026 г., но сега те ще бъдат присъдени като загуби с 0:3.

Екваториална Гвинея ще пътува до Тунис за следващата си квалификация на 5 юни, преди да приеме Малави пет дни по-късно.

Те изостават с шест точки от лидерите Тунис и Намибия в групата от шест отбора, като само първият в групата печели автоматично класиране за финалите в САЩ, Мексико и Канада.

34-годишния Нсуе е роден в Испания и е играл за клубове в Англия, Кипър и Босна и Херцеговина. Той игра за кратко във Висшата лига за Мидълзбро през сезон 2016/2017.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558