Намери ни
To Top

Тен Хаг с анализ на сезона, реалностите около Ман Юнайтед и какво са му казали от „Инеос“

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг даде интервю преди финала за ФА Къп, в което засегна някои най-наболелите теми около клуба. Нидерландецът е поставен под сериозно напрежение, след като “червените дяволи” постигнаха най-лошото си класиране и най-лошия си голов актив от създаването на Премиър лийг. Медиите на Острова продължават да спекулират ежедневно с неговата смяна след днешния финал за Купата на Англия на “Уембли”.

“Манчестър Юнайтед спечели лигата за последен път през 2013 година, тоест преди 11 години.


Но въпреки това хората очакват да печелим всеки мач и да се борим за върха, но този клуб не е готов за това. Трябваше да започнем да градим и през миналата година направихме първите стъпки, но тогава разбираш колко голям е този клуб и как никой никога не е доволен. Хората в клуба бяха доволни, но извън него имаше гласове, които заявяваха, че съм спечелил само Карабао къп, загубил съм финала за ФА Къп и съм завършил трети. Тези хора нямат връзка с реалността. Другите отбори имаха много по-добри състави,” започна наставникът.

След това той се насочи към настоящата ситуация, в която Манчестър Юнайтед прекара много труден сезон и завърши осми с едва 60 точки актив, а ако днес не успее да спечели финала срещу шампиона Манчестър Сити ще остане извън европейските турнири.

“Контузиите през тази година бяха наистина някаква лудост. Неотдавна трябваше да започна с 15-ата си различна двойка централни защитници, а общо съм използвал 33 различни защитни линии през сезона. Софиан Амрабат трябваше да играе като ляв бек четири пъти. Имахме хора с контузии във всяка една зона. Каземиро беше аут за дълго време, купихме нападател като Расмус Хойлунд, който имаше цели три контузии. Мога да продължавам. Това е основната история за нашия сезон. Люк Шоу е най-добрият ляв бек в света. Той е толкова добър, но претърпя ужасна контузия в началото на кариерата си и никога няма да може да играе по 60 мача на сезон. Взехме Тайрел Маласия за негов заместник, а той не изигра нито една минута. Всъщност дори не прекара момент на тренировъчното игрище,” продължи Тен Хаг.

Бившият наставник на Аякс отговори и на неспирните критики в медиите на Острова, заявявайки, че експертите го критикуват, тъй като “червените дяволи” са удобна мишена и така си заслужават заплатите.

“Експертите в Англия искат да отбележат гол, искат да покажат, че си заслужават парите, а Манчестър Юнайтед е лесна цел за това. Това е най-големият клуб в страната и вероятно в света. Клубът е или обичан, или мразен, няма средно положение. Така че, когато нещата тръгнат лошо, всички започват да говорят големи думи. Целият негативизъм от тези така наречени експерти, които не могат да анализират факти, а предпочитат да атакуват хората, за да изглеждат добре. Това са същите хора, които през миналата година ме тупаха по рамото. Тогава можех да ходя по водя, а сега съм най-лошият мениджър в Премиър лийг,” коментира ситуацията треньорът.

Накрая самият Тен Хаг бе категоричен, че от новите съсобственици “Инеос” са били категорични, че искат да продължат да работят с него, като по този начин се опита да опровергае твърденията, че ще бъде уволнен в следващите дни след края на сезона.

“От “Инеос” ще променят нещата в клуба и някои от проектите вече са стартирали. Карингтън ще бъде напълно сринат и ще бъде изградена нова тренировъчна база. Те ми казаха, че искат да променят всичко и искат да започнат да градят заедно с мен. Това ми беше казано лично. Трябва да привлечем още един нападател през лятото. Ако успеем да вземем още един вътрешен халф и заместник на Варан, то нещата отново ще изглеждат добре. Ако отборът запази формата си, отново ще можем да се борим за топ 4. Нека бъда ясен. Сезонът беше лош, направо ужасен, но все пак отиваме да играем на финала за ФА Къп на “Уембли”,” завърши нидераландският специалист.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558