Намери ни
To Top

Алекс Георгиев и Колорадо се класираха за втория кръг на плейофите

Александър Георгиев и неговият Колорадо Аваланш се класираха за втория кръг на плейофите за купа „Стенли“ в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), след като се наложиха с 6:3 при гостуването си на Уинипег Джетс в мач №5 от серията.

Роденият в Русе Георгиев прекара пълните 60 минути на леда за своя тим, записвайки 34 спасявания. За първото попадение във вратата си Георгиев нямаше никаква вина, след като шайбата рикошира от крака на Артури Лехконен в опита на Джош Менсън да я изчисти от гол линията в 75-та секунда на срещата.

Само 2:03 по-късно обаче Колорадо изравние резултата след страхотен уан таймър на Валери Ничушкин от дясната була пред вратата на Конър Халебюк. До края на първата част нови попадения не паднаха, а във втората Колорадо поведе за първи път в срещата с попадение на Яков Тренин, но само 66 секунди по-късно Уинипег изравни с гол на Джош Мориси при игра с човек повече.

Нийл Пионко отклони шайбата в собствената си врата след удар на Лехконен преди края на втория период, за да даде нов аванс на Колорадо. Тайлър Тофоли върна надеждите на домакините, след като изравни рано-рано в последната третина, но два гола на Мико Рантанен и един на Менсън на празна врата донесоха успеха на Колорадо.

Така „лавините“ затвориха серията с 4-1 успеха и ще чакат победителя от двойката Далас – Вегас във втория кръг. В момента резултатът в серията между Старт и Голдън Найтс е равен 2-2, а мач №5, който ще е в Далас, ще се играе тази нощ от 2:30 часа българско време. Шестата среща ще бъде в петък в Лас Вегас, но началният ѝ час все още не е определен.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Imago

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558