Намери ни
To Top

Торонто би Бостън след продължение и удължи плейофната серия

Торонто Мейпъл Лийфс се наложи с 2:1 като гост на Бостън Бруинс и намали пасива си в серията от първия кръг на плейофита за купа „Стенли“ между двата тима. След изиграването на пет мача „кленовите листа“ изостават с 2-3 победи.

Гостите поведоха в резултата със страхотно попадение на Джейк МакКейб 5:33 след началото на срещата.


МекКейб стреля през трафик от синята линия след спечелена була в зоната на Бостън.

Бруинс обаче изравниха сравнително бързо, след като Трент Фредерик се оказа на правилното място в правилния момент 6:06 преди края на първата част. Младокът овладя една свободна шайба пред вратата на Джоузеф Уолф и простреля вратата на гостите.

До края на редовното време Уолф и Джерами Суейман бяха безгрешни, което вкара срещата в продължение. Само 2:26 след началото на първия допълнителен период Матю Книйс овладя спасена от Суейман шайба след удар на Джонатан Таварес и донесе победата на Торонто, с което серията бе удължена.

Шестият мач от нея ще се изиграе в петък от 3:00 часа сутринта българско време в Торонто. В първите два двубоя в канадския град Бостън записа две победи, но има и два загуби на собствен лед. В случай, че Торонто спечели у дома в петък решителният мач №7 ще се изиграе в Бостън в неделя рано сутринта.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558