Намери ни
To Top

В MotoGP объркаха посещаемостта на „Херес“ с над 100 хиляди

В неделя, непосредствено преди старта на Гран При на Испания в MotoGP, организаторите на шампионата обявиха, че състезателният уикенд на „Херес“ е поставил нов рекорд за най-висока посещаемост в историята на световния шампионат по мотоциклетизъм на писта.

Обявената посещаемост бе 296 741 души за четирите дни (четвъртък до неделя), което бе с близо 18 хиляди повече от предишния рекорд. В понеделник обаче от MotoGP излязоха със становище, в което обясняват, че са допуснали грешка при пресмятането на посещаемостта на Гран При на Испания.

Оказва се, че тя не е близо 300 хиляди, а с повече от 100 хиляди по-малко.


Точната посещаемост е на уикенда на „Херес“ е 181 289 души, което превръща изминалия уикенд на испанската писта в най-посетената Гран При на Испания за последното десетилети.

Рекодът за посещаемост на кръг от MotoGP си остава на миналогодишната Гран При на Франция, която бе посетена от 278 805 души. Следващата седмица MotoGP се завръща в Льо Ман, където не е изключено да има подобряване на постижението от преди 12 месеца.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558