Намери ни
To Top

Гюнтер Щайнер заведе дело срещу Хаас

Бившият ръководител на отбора на Хаас във Формула 1 Гюнтер Щайнер е завел дело срещу американския тим няколко месеца, след като бе уволнен.

Екцентричният италианец бе освободен от собственика на Хаас – Джийн Хаас в началото на годината с предтекста, че вижданията на двамата за бъдещето на отбора се разминават. На мястото на Щайнер бе назначен японецът Аяо Комацу, който преди това бе главен инженер в тима.

Заведеното от Щайнер дело няма връзка пряко с неговото освобождаване, а с неплатени бонуси и използването на неговия образ на промоционални материали. От съдебните документи става ясно, че третият период от престоя на Щайнер начело на Хаас е бил от 1 януари 2021 до 31 декември 2023.

Според Щайнер в този период той е трябвало да получава годишни бонус, базирани на представянето на Хаас. Те обаче не са му били изплатени и сега италианецът си ги търси по съдебен път.

Втората част от делото е свързана с продажбата на промоционални материали, използващи образа на Щайнер след раздялата между италианеца и отбора. Щайнер придоби огромна популярност покрай поредицата на Netflix – Drive to Survive и през миналата година Хаас създаде продукти с неговия образ.

Те обаче остават в продажба без отбора да плаща на Щайнер за използването на неговия образ.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558