Намери ни
To Top

Маркес има повече от една опция за заводски мотор догодина

Марк Маркес заяви, че има повече от една опция да кара заводски мотор в MotoGP през 2025 година. Този сезон испанецът кара сателитната машина на Грезини, като той разполага с миналогодишната версия на Desmosedici GP на Дукати.

Желанието на шесткратния световен шампион в кралския клас е догодина той отново да се качи на заводска машина, а след Гран При на Испания той разкри, че има повече от една възможност да изпълни тази си цел. Голямата цел на Маркес разбира се е заводското място в Дукати, което в момента е притежание на Енеа Бастианини.


Очаква се италианската марка да обяви своя пилотски състав за следващия сезон около Гран При на Италия в края на месеца. Част от него със сигурност ще бъде световният шампион Франческо Баная, който подписа нов двугодишен договор още преди старта на настоящия сезон.

„Важното е, че резултатите започват да идват. Досега имахме скоростта, но не и резултатите. Нека да видим дали това ще се потвърди в Льо Ман. Винаги съм казвал, че колкото си по-бърз на пистата, толкова повече възможности имаш. Важното е, че „планът“ върви добре и когато има резултати, фабриките ме търсят. Вече имаше разговори с няколко. Лично аз съм пределно ясен какво искам“, обясни пред репортерите Маркес след тестовия ден на „Херес“ в понеделник.

„Е, зависи от всичко като цяло. Но важното е, че съм ясен какво искам и нямам само една опция“, добави Маркес, когато бе попитан конкретно за мястото в Дукати.

В Гран При на Испания през изминалия уикенд испанецът спечели своя първи полпозишън в мотора на Дукати, след което в неделя стигна до първия си подиум с италианската машина.

Снимки: Red Bull Content Pool

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558