Намери ни
To Top

Хорнър: Ейдриън си тръгва като истинска легенда

Ръководителят на отбора на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнър коментира пред официалния сайт на тима предстоящата раздяла с Ейдриън Нюи и заяви, че дизайнерът си тръгва от Милтън Кийнс като „истинска легенда“.

По-рано днес „биковете“ обявиха официално, че Нюи ще напусне тима в началото на 2025 година. Дотогава британецът ще се фокусира основно върху работата по RB17 – първата хипер кола на Ред Бул.

В същото време проектът във Формула 1 ще бъде поверен на наследниците на Нюи, които да продължат неговата работа.


Британецът се присъедини към Ред Бул в началото на 2006 година и за 18 година помогна на тима да спечели 7 пилотски и 6 конструкторски титли. По всичко личи, че и последното произведени на Нюи – RB20, ще бъде шампионско.

„Всичките ни велики моменти през последните 20 са дошли с ръката на Ейдриън на чертожната дъска. Неговите визия и брилянтност ни помогнаха да спечелим 13 титли за 20 сезона. Неговата невероятно способност да търси вдъхновение извън Формула 1, талантът му да приема промените и да намира най-важните елементи от правилата, върху които да се фокусира и неспирното му желание да помогне Ред Бул да стане по-голяма сила, отколкото дори покойният Дитрих Матешиц се е представял.

„Повече от това, през последните 19 години с Ейдриън се забавлявахме много. За мен, когато Ейдриън се присъедини към Ред Бул, той вече суперзвезда. Две десетилетия и 13 титли по-късно той си тръгва като истинска легенда.

„Той също ми е и приятел и накой, на когото ще съм благодарен вечно за всички, което той донесе на нашето партньорство. Заветът, който той оставя ще се усеща в коридорите в Милтън Кийсн и RB17 ще бъде подходящо наследство от неговото време с нас“, заяви Хорнър.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558