Намери ни
To Top

Астън Мартин поиска преразглеждане на наказанието на Алонсо от Китай

Отборът на Астън Мартин е поискал преразглеждане на наказанието на Фернандо Алонсо от спринтовото състезание в Китай преди две седмици.

Двукратният световен шампион бе санкциониран с 10 секунди след късата надпревара в Шанхай след контакта му с Карлос Сайнц. Освен тези десет секунди, които реално нямаха влияние върху класирането на Алонсо, който се прибра с бокса малко преди финала, испанецът получи и три наказателни точки към своя лиценз.

С тях неговият негативен актив достигна до шест, след като той получи три точки и в Гран При на Австралия. А според правилника всеки пилот, който получи 12 наказателни пункта в рамките на 12 месеца получава забрана да участва в един състезателен уикенд.

За да обърне решението на стюардите Астън Мартин ще трябва да представи „нови и съществени доказателства“, които не са били на разположение на стюардите при взимането на оригиналното им решение. Първото изслушване по въпроса ще бъде в петък, а след него ще бъде преценено дали въпросните доказателства покрива съответните критерии.

Ако те бъдат допуснати ще последва второ изслушване, в което Астън Мартин и Ферари ще представят своите позиции по въпроса. След него вече ще бъде решено дали оригиналното решение на стюардите ще бъде променено, или не.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558