Намери ни
To Top

Какъв е потенциалът на Ферари за Гран При на Маями?

Отборът на Ферари имаше големи очаквания за Гран При на Китай, но не се ориентира добре в първия спринтов уикенд за годината, който се проведе на писта, която не бе част на календара на Формула 1 в продължение на пет години.

Спринтовият формат ще се използва и в Гран При на Маями този уикенд, но тук отборите могат да разчитат на много по-актуални данни от предходните две години. Именно това кара шефа на Ферари Фредерик Васьор да мисли, че Скудерията ще се представи по-силно във Флорида този уикенд.

За „черните кончета“ Гран При на Маями ще бъде специална, тъй като с нея ще бъде дадено началото на партньорството на Ферари с новия му генерален спонсор – HP.

„Още веднъж ние се изправяме пред спринтовия формат, който ни създаде проблеми в Китай. Но тази писта е много по-различна и на нея можем да разчитаме на данните, които сме събрали през последните две години.

„Очакваме да сме по-добри отколкото в Шанхай и вярвам, че имаме потенциала да сме, особено след като сме толкова близо зад лидерите в шампионата. И този път ще е важно да извлечем максимума от единствената тренировка, особено заради квалификациите, които ни създават повече проблеми в последно време.

„За нас този уикенд ще е много специален, защото в него ще дебютираме партньорството с новия ни генерален спонсор – HP. Ние ще дадем най-доброто от себе си, за да дадем възможно най-добрия старт на тази колаборация“, заяви Васьор.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558